Kırıkhan'da Bir İlk! Retrograd İntrarenal Cerrahi (RIRS) Tekniğiyle Böbrek Taşlarına Son

Kırıkhan'da ilk defa, Retrograd  İntrarenal Cerrahi (RIRS) müdahalesiyle, bir hasta böbrek taşlarından kurtuldu.

Böbrek taşı rahatsızlığı nedeniyle,  Kırıkhan Devlet Hastanesi'ne  başvuran hasta, Üroloji Uzmanları tarafından tetkikleri yapılarak ameliyata alındı. Son teknoloji böbrek taşı tedavi yöntemi olan, Retrograd  İntrarenal Cerrahi (RIRS) müdahalesiyle, hastanın vücuduna hiçbir delik açılmadan, idrar kanalından böbrek içine  girilerek, bu bölgelerdeki taşlar lazer yardımı ile kırıldı. Kırılan taşlar adeta kum haline getirilerek kendiliğinden dışarıya atılması sağlandı, Retrograd  İntrarenal Cerrahi (RIRS) müdahalesi sayesinde,  hasta böbreklerinde  bulunan taşlardan kurtuldu.

Kırıkhan'da, ilk kez gerçekleştirilen ameliyatla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Dr. Gökhan Tırpan şu açıklamayı yaptı; “ Halk tabiriyle, bölgeye dışarıdan yani idrar yollarından girerek böbreğe ulaşıyoruz. Lazerle  taşları kırıp parçalıyoruz ve kendiliğinden düşmesini sağlıyoruz. Kırıkhan'da ilk defa uygulanan bir yöntem. Daha önce çevre hastanelerde yapılıyordu. Hastalarımızı  bu yüzden civar hastanelere  göndermek zorunda kalıyorduk. Çok şükür yönetimimizin bize verdiği destekle  bu cihazları aldık. Artık bu tip ameliyatlar hastanemizde  yapılacak. Hep beraber Kırıkhan'a  çok güzel hizmetler vereceğimize  inanıyorum. Böbrek taşı ameliyatlarında birkaç yöntem var. Kullandığımız bu yöntemde, idrar yollarından girerek böbrekteki taşa ulaşabiliyoruz ve o taşı lazerle ince ince kırarak, kum haline getiriyoruz. Böylece hasta  böbrek taşından kurtulmuş oluyor ve ameliyata bağlı herhangi bir sıkıntı yaşamamış oluyor. Ağır olmayan ve hasta konforu yüksek bir ameliyat. Hasta ertesi gün taburcu olabilir, bıraktığı işlere devam edebilir ve zaman kaybı yaşamaz. Bu Operasyonları gerçekleştirmemizi sağlayan cihazların, hastanemize ve  Kırıkhan'a  getirilmesini sağlayan  yönetimimize  teşekkür ediyoruz. İlçemizde çok sık rastlanan  böbrek taşı  hastalığının, hastanemizde bu yöntemle tedavi edilebiliyor olması da büyük bir sevinç kaynağı. RIRS operasyonu ve diğer taş kırma tekniklerinin her türlüsünü hastanemizde yapabiliyoruz. Hastalarımıza konforlu bir şekilde hizmet vermeyi amaç ediniyoruz.”