Hastanemiz Kadın Doğum Doktoru Op.Dr. Zınar Serhanoğlu VNOTES Tekniğiyle Başarılı Bir Ameliyat Gerçekleştirdi.
28 Haziran 2024

Kırıkhan Devlet Hastanesi'nde ilk defa uygulanan VNOTES yöntemi ile başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi. Kadın Doğum ve Hastalıkları Op.Dr. Zınar Serhanoğlu gerçekleştirdiği başarılı ameliyat sonrası şu açıklamalarda bulundu; Bu yeni cerrahi teknik, karında kesi yapılmadan gerçekleştirildiği için hastalara daha iyi kozmetik sonuçlar sunmakta ve çok daha hızlı bir iyileşme sağlamaktadır.

VNOTES cerrahisi, karın boşluğuna karın duvarı yoluyla (açık ya da laparoskopi) değil de, vajinal yolla ulaşılarak yapılan jinekolojik ameliyatları ifade eder. Bir nevi vajinal laparoskopi de diyebiliriz. Vajinal cerrahi ve laparoskopinin avantajlarının harmanlandığı bir cerrahi yöntemdir.-İzsiz cerrahide karında herhangi bir kesi yapılmıyor

VNOTES yönteminin kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. İzsiz cerrahinin en önemli özelliği yine laparoskopik olarak vajinal yoldan yapılmasıdır. Bu nedenle karında bir kesi olmaması, daha iyi kozmetik sonuçlar ve çok daha hızlı bir iyileşme sağlamasıdır.

VNOTES cerrahisi ile hastalar çok az ağrı duyarlar. Günlük yaşamlarına hızla dönüş yaparlar. Ameliyat sonrası memnuniyet oranları yüksektir. Yara izi olmadığından kozmetik sonuçlar iyidir.